FAQ / Ofte stillede spørgsmål

Hvem er kurset for?

Kurset er for først og fremmest for dig, der elsker at skrive sange og som ønsker at gøre det i et trygt miljø, hvor der plads til mangfoldighed, i særdeleshed den musikalske.

Kurset er for dig, der ønsker at løsrive dig fra hverdagens almindelige gøremål, så du kan fordybe dig et hundrede procent i den kreative sangskriver-proces. Hvad enten det er på egen hånd eller som del af en co-write konstellation får du rig mulighed for at fordybe dig og finde helt ind til den gode sangs DNA.

Du kan prøve dig selv af på de åbne scener og du får sparring med top-professionelle musikere. Kurset er for dig, der har lyst til at booste din sangskrivning og finde ind til nyt materiale.

Idéen med at afholde kurset i det naturskønne område i Marielyst på Falster er at give dig ro til fordybelse. Vi sørger for de gode rammer og undervisning – du tager dit gode sangskriver-humør og en masse gode ”vibes” med på kurset.

Så har du lyst til at tilbringe en uge sammen med en masse andre kreative sangskrivere i nogle helt specielle rammer så er kurset noget for dig.

Vi ses…

Hvad er hovedfokus på kurset?

Hovedfokus på kurset er at lære at skrive og opbygge sange og dykke ned i dette univers. Der er også fokus på redskaber, der kan hjælpe dig, når du har forskellige udfordringer i din proces eller når du sidder fast. Herudover vil der være elementer af performance/fremførelse og branchekendskab, og underviserne deler deres erfaringer ind i det at leve af at skrive og spille musik mv.

Hvad kan jeg forvente af kurset?

Vi gør alt, hvad vi kan for at inspirere, motivere og støtte dig i din proces og i din udvikling af din musiske og kreative side.

Du får en uge fyldt med redskaber og metoder til at dygtiggøre dig indenfor kunsten at skrive sange. De forskellige undervisere er udøvende og professionelle musikere, der hver især byder ind med deres mangeårige erfaring i det at skrive sange og fra musikbranchen i sin helhed. Det skønne og idylliske miljø i Marielyst sætter de fysiske rammer, der gør, at du uforstyrret kan dykke ned i din kreative proces. Du vil møde andre ligesindede der også er nysgerrige på sangskrivning. Vi sørger naturligvis for, at du får en god og sund kost, så du har energi til dagen.
Via vores lukkede Facebookgruppe, som du inviteres ind i ved tilmelding, kan du allerede inden kurset møde de andre deltagere og holdet bag. Her vil der også være mulighed for at I i fællesskab kan arrangere samkørsel til og fra kurset.

Kan jeg deltage selvom jeg ikke spiller på et instrument?

Ja – du er meget velkommen på kurset, selvom du ikke kan spille et instrument. Så længe du har interesse i sangskrivning og at få viden om, hvordan man kan opbygge sange og har lyst til at dykke ned i sangskrivningens univers, kan du deltage på kurset. Man behøver ikke et instrument for at kunne skrive sange eller lave melodier. Et instrument kan også være din stemme eller en computer.

Er det et krav, at man fremfører noget på aftenerne med åben scene?

Vi har skabt disse aftener med åbne scener for at give dig mulighed for, at du kan dele din musik i et trygt forum. Alle, der deltager på kurset har interesse for at skrive sange og musik og vil gerne bevæge sig i den verden. Derfor kender de fleste til processen med at skrive/opføre sine sange og til den sårbarhed, man kan opleve, når man deler sit musik. Det er derfor ikke et krav, at du fremfører, men vi ser gerne, at du har lyst til at udfordre dig selv lidt, og at du støtter op om aftenerne og de andre kursister ved at deltage.

Skal man forberede noget inden?

Du skal ikke forberede noget inden kurset. Du er velkommen til at tage sange med, du ikke er færdig med eller starte på noget helt nyt på kurset. Du kan også tage færdige sange med, som du ønsker feedback på eller har lyst til at fremføre på de åbne scener. 

Hvad skal jeg selv medbringe?

Du medbringer selv de instrumenter (guitar, keyboard mv.) og det udstyr du skal bruge for at skrive og evt. producere dine sange ( fx hvis dit instrument er en computer). Notesbøger, skriveredskaber, høretelefoner mv. medbringer du også selv. Husk evt. et ekstra sæt strenge til din guitar, hvis det er dit instrument.

Der er dyner og puder på værelserne og du medbringer selv sengelinned.  Alle måltider er inkluderet i opholdet. Der er PA anlæg, mikrofoner, en akustisk bas og diverse percussion-instrumenter til de åbne scener.

Ønsker du at deltage i morgenaktiviteterne eller anvende spa og pool bedes du medbringe egnet tøj/badetøj hertil.

Alt udstyr og ejendele mv. medbringes på eget ansvar.

Hvilke slags sange lærer man at skrive?

Man lærer ikke at skrive en bestemt type af sang. Du kommer med den genre, der interesserer dig, og arbejder med det, du har lyst til og er nysgerrig på. Der er nogle sangskrivningsteknikker, der er universelle nærmest uanset, hvilke typer af sange du skriver. Du kan få feedback på dine egne sange løbende under kurset og du kan både medbringe færdige og halv-færdige sange eller starte med et blankt stykke papir.

Hvad nu, hvis jeg ikke kan tåle gluten eller er vegetar?

Vi forsøger at tage så meget hensyn som vi kan, men af praktisk årsager, kan der være ting, vi ikke kan imødekomme. Giv os endelig besked, hvis der er noget, du er allergisk overfor eller ikke kan tåle, så vi, så vidt det er muligt, kan tage hensyn til det i vores planlægning af kursets måltider. Skriv til os ved tilmelding eller send os en mail. Vi kan kontaktes på: kontakt@sangskrivning.dk

Der serveres vegetariske alternativer til alle måltider.

Parkeringsmuligheder

Der er rig mulighed for at parkere ved sommerhusene. Parkering er gratis.

Hvordan med transport til og fra kursusstedet?

Sommerhusene ligger på hhv. Stolt Henriksvej 2, Marielyst, 4873 Væggerløse og Trifoliumvej 18, Marielyst, 4873 Væggerløse.

Det nemmeste er at køre i bil, men det er også muligt at tage offentlig transport, hvor bussen stopper næsten lige ved døren. Du kan benytte rejseplanen.dk til at finde en opdateret rutebeskrivelse.

Ved tilmelding får du endvidere adgang til vores lukkede Facebookgruppe, hvor det er muligt, at I kan arrangere samkørsel imellem jer.

Se også vores handelsbetingelser her

Har du spørgsmål eller brug for en snak inden tilmelding? Skriv til os på kontakt@sangskrivning.dk, så hjælper vi dig gerne på vej. Du kan også ringe til Benjamin på 2168 5222.